på svenska in english in russian
Storfinnhova gård | Yhteystiedot | Kuvagalleria

Jaa sivu Facebookissa

Storfinnhovaan maineikas historia!

Storfinnhovan kirjoitettu historia ulottuu 1540-luvulle, mutta legenda jättiläisestä nimeltä Finn,  joka piti hoviaan Finnhovan kallioilla on vielä paljon vanhempi. Jättiläisestä kerrotaan mm. Ruotsin Lundin katedraalin historiassa. Tarun mukaan Finn matkusti Lundiin rakentamaan katedraalia 1100-luvulla, mutta joutui piispan kanssa riitoihin toimeksiannon maksusta.  Siihen aikaan ei ristiriitoja selvitelty diplomatian avulla vaan väärinymmärryksistä sai usein maksaa hengellään. Näin tapahtui myös piispan ja Finnin välienselvittelyssä, molemmat menehtyivät keskinäisessä taistelussa. Vaikkakin kyseessä on legenda, sanotaan ’ei savua ilman tulta’ – Lundin katedraalin pilarissa Jättiläinen Finn on säilynyt kivettyneenä ikuisiksi ajoiksi.

Storfinnhovan kirjoitettu historia kertoo tilan vaiheikkaasta elämästä, kukoistuksista ja pula-ajoista. Tila on vaihtanut omistajaa monasti ja monet perheet ovat tulleet ja menneet. Pula-aikana Kemiön-saaren maanviljelijät yhdistivät voimavaransa ja perustivat Nordan Osakeyhtiön,  jossa Storfinnhova oli osana. Tästä ajasta on säilynyt muistona edelleen mm. ’Nordanån alue’, jossa Storfinnhova sijaitsee, Finnhovan tien varrella.

1900-luvun puolivälin jälkeen tila oli autiona lähes 20 vuotta, kunnes  Maj-Britt Andersen osti tilan vuonna 1979 ja aloitti mittavan restaurointityön. Myöhemmin se siirtyi hänen lapsilleen ja viimeiset kymmenen vuotta tilaa on pitänyt ja ansiokkaasti kehittänyt  Martin Andersen perheineen.  Martinin aikakaudella Storfinnhovasta kehittyi monipuolinen juhla-, kokous-, koulutus ja elämyskeskus, erityisenä vetonaulanaan Metsäkylän suuri graniittinen maanalainen savusauna. Storfinnhova Gård jatkaa tarunomasta tarinaansa luoden legendoja tuleville sukupolville.

Nykyiset omistajat, perheet Kåll ja Katunin haluavat edelleenkehittää Storfinnhovaa vaalien sen historiaa.
 
         
       
webdesign :: ADD