på svenska in english in russian
Storfinnhova gård | Yhteystiedot | Kuvagalleria

Jaa sivu Facebookissa

Storfinnhovan ”uusvanha” savusauna on valmis!
» 11.9.2012

Tervetuloa kokeilemaan uuden savusaunan löylyjä!

Lue lisää...

Tutustu maanalaisen graniittisen savusaunaan paremmin tästä

Metsäkylä

Maanalainen graniittinen savusauna

Noin kilometrin päässä Storfinnhova Gård:in tilalta, elämyksellisen metsäkylän yhteyteen, on rakennettu  ainutlaatuinen suuri maanalainen graniittinen savusauna.  Se sijaitsee kauniin metsäpuron varrella. Ulospäin saunasta näkyy vain pukuhuoneen hirsinen ulkoseinä, mutta sisäänastuessa saunojaa odottaa yllätys.

Sauna on rakennettu suurista graniittilohkareista ja sen löylyistä voi yhdellä kerralla nauttia 28 saunojaa. Muhkean kiukaan kahteen tulipesään mahtuu yhdellä täytöllä 1,5 kuutiota polttopuita, nämä lämmittävät kiukaan valtavan 3.500 kilon kivimäärän.

Saunan edustalla soljuva metsäpuro kulkeutuu osaksi saunan läpi. Se muodostaa saunaan kaksi vesiallasta. Ylemmästä altaasta puron vesi putoaa pienenä vesiputouksena alempaan altaaseen, joka toimii saunojien vilvoittelualtaana.

Tunnelmallinen valaistus saadaan vesiputouksen taakse asetetuista valoista, myrskylyhdyistä ja sadoista tuikkukynttilöistä.

Tämä taianomainen  ja lumoava savusauna ympäristöineen on Storfinnhova Gård:in ehdoton vetonaula. Kun haluat tarjota vieraillesi, henkilökunnallesi tai ystäväporukallesi kokemuksen,  jota he eivät hevillä unohda, tuo heidät Metsäkylään saunomaan ja illastamaan.

 
 
 
webdesign :: ADD